Tα “Αστέρια Γλυφάδας” μετατρέπονται σε πολυτελές θέρετρο!

Μια επένδυση που θα αλλάξει την όψη του παραλιακού μετώπου της ελληνικής πρωτεύουσας, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις υποδομές φιλοξενίας στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας, που είναι σίγουρα ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα οποία μάλιστα συνδέονται και με τις ένδοξες στιγμές του ελληνικού τουρισμού παλιών, περασμένων δεκαετιών της εποχής του ’60- 70, μια εμβληματική τουριστική επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει  και όλα δείχνουν ότι μια πρώτη γεύση θα μπορούν να πάρουν οι επισκέπτες το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Την κατασκευή του έργου, που ανήκει στη Grivalia (Eurobank) έχει αναλάβει η Μυτιληναίος και ήδη με την πρόσφατη έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ)  το έργο μπορεί να προχωρήσει κατασκευαστικά.

Το προφίλ της επένδυσης

Το έργο αφορά την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων,  δυναμικότητας 400 κλινών, στην έκταση της επένδυσης όπου βρίσκονταν τα ιστορικά Αστέρια Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικές κατοικίες, 12 σουίτες, εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία:

  • δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης,
  • δικτύου πεζοδρόμων,
  • δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και
  • υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων.

Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο τουριστικό έργο έχει ήδη πάρει τηνέγκριση από το ΚΑΣ αλλά και την έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο, λαμβάνοντας σημαντικές ενισχύσεις με τη μορφή φοροαπαλλαγών.

Οι φάσεις της επένδυσης

Ουσιαστικά μέρος της επένδυσης έχει ξεκινήσει καθώς αυτή έχει δύο φάσεις.

Η 1η φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφορά την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς και εργασίες ενίσχυσης των σκελετών των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στην έκταση.

Η 2η φάση, το πράσινο φως για την οποία δόθηκε από το ΚΑΣ πρόσφατα, αφορά το κύριο μέρος της επένδυσης, δηλαδή την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται εντός της έκτασης και τη δημιουργία ενός πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο αυτό θα ενταχθεί κάτω από το brand μεγάλης διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, η οποία θα έχει και τη διαχείρισή του.

Υπογραμμίζεται ότι κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην έκταση. Η συνολική κάλυψη κτιρίων θα είναι μικρότερη από το 1% της έκτασης, λιγότερο από 28.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. αφορούν ήδη υφιστάμενα κτίρια.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 60 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2022.

Το ιστορικό της επένδυσης

Το κτίριο ανήκει στην  Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Όμως έχει μισθωθεί από την εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. έως το 2081.

Το 80% της Ναυσικά ανήκει πλέον στην Grivalia, μετά την απόκτηση αυτού του ποσοστού έναντι 17 εκ. ευρώ τo 2018. To υπόλοιπο 20% της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Παπαθεοχάρη.

 

Πηγή :https://bizness.gr/foto-pos-tha-ginei-i-nea-5asteri-ependysi-sta-asteria-glyfadas/